Аз съм леко притеснен от нивата на тревожност на президента Радев

...
Аз съм леко притеснен от нивата на тревожност на президента Радев
Коментари Харесай

Радев обслужи Лукойл по време на управлението на служебното правителство

Аз съм леко обезпокоен от равнищата на тревога на президента Радев във връзка с „ Лукойл ”. Точно той обслужи „ Лукойл ” изцяло в интервала на ръководство на неговото служебно държавно управление. Силно обезпокоен съм дали там няма някаква взаимозависимост. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ и член на Комисията по енергетика в Народно събрание Ивайло Мирчев, разяснявайки решението на ръководещите концесията на пристанище „ Росенец ”, подписана с „ Лукойл-Нефтохим ”, да бъде прекъсната и рецензиите отправени от стана на президента Радев дали това решение е задоволително добре премислено.

„ За нас е необичайно президентът да е угрижен за корпоративния интерес на една съветска компания. Както споделиха специалистите – не може да има никакъв проблем за горивата. Ще напомня, че преди година и малко по същия метод ни обясняваха, в това число президента и неговите министри, по какъв начин без газ от „ Газпром ” не можем да продължим да съществуваме. Сега не взимаме газ от Русия, а цената е ниска ”, напомни депутатът в ефира на Нова.

По думите му сега не може да има недостиг на горивата, тъй като вносът е доста елементарен. На въпрос самите уреди в Росенец, т.е. тиловата база,  в редовност ли са, с цел да одобряват всевъзможни други количества нефт, с цел да стигнат те до нефтохимическия цех, той отговори: ”Лукойл ” Работи от 2000 година като частна рафинерия. Концесията на пристанище „ Росенец ”  е дадена през 2011 година. През това време пристанището си беше държавно, както ще бъде след няколко дни, и „ Лукойл ” си работеше без проблеми като частна компания. Петрол стигаше и всичко беше правилно ”.

Мирчев акцентира, че първо предлагането за преустановяване на концесията следва първо да бъде признато в пленарна зала. „ Не е значимо дали ще бъде след една, три или пет седмици. Важно е да не бързаме, а да го създадем по метод, по който да подсигуряваме сигурността на доставките на горива ”, безапелационен е той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР